nuffnang

Tuesday, June 4, 2013

bersediakah aku

morning !
hidup nie memang tak dapat nak rancang ikut kemahuan kita. walaupun dah merancang seminggu awal, sebulan awal, setahun awal, kalau dah tertulis perancangan itu tak menjadi, memang tak akan terjadi. mungkin lambat, cepat, atau mungkin tak akan terjadi langsung. apa yang mampu buat, hanya pasrah sebab setiap yang berlaku ada hikmah.

'bersediakah aku'
boleh buat tajuk novel ni...mesti hot...tapi itu lah hakikat sekarang...antara nak dan tak nak sama banyak...bertukar status kepada isteri...mesti fikir panjang...bila tengok suami isteri bahagia dengan anak kecil...terdetik, aku pun nak cam tu...ada anak kecil sebagai tanda cinta...tapi...mampukah aku...bersediakah aku...bila tengok suami isteri bersama keluarga bercuti, aku pun nak cam tu...berjalan, bercuti dengan kekasih halal...tapi...mampukah aku...bersediakah aku...

'antara bujang dan berkahwin'
terlalu banyak bezanya...kalau bujang, aku masih lagi keluar dengan kawan2...walaupun kawan tetap kawan dan dia tetap dia yang satu, si jantung hati ini...kalau aku telah menjadi hak dia yang sah, komitmen aku hanya pada dia selepas allah dan pesuruhnya muhammad...segala dosaku akan menjadi dosa dia juga.

'adakah dia jodohku'
sudah aku mohon petunjuk...yang hadir memang senyuman dari muka dia...biarlah masa menentukan semua...aku percaya setiap yang berlaku ada hikmah.

p/s= perlu lebih mencintai yang maha esa sebelum mencintai dia
       'lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik, begitu juga sebaliknya'

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...